بیماری های زندگی مدرن نیز بخشی از این زندگی هستند اما زندگی مدرن مزایای بی شماری دارد و زندگی در عصر تکنولوژی بسیار شیرین است.
بیماری های زندگی مدرن چه هستند؟
ولی بیماری های زندگی مدرن و عادات اشتباه تغذیهای از مشکلات زندگی شهرى و عصر جدید هستند که تقریباً همه ما یا دوستان و آشنایانمان به بعضی از این مشکلات دچار شدیم.
سردمدار بیماری های زندگی مدرن چیست؟
درست حدس زدید، چاقی در صدر لیست قرار دارد و به نوبه خود زیر بنای بسیاری از بیماری های زندگی مدرن است و میدانیم به خاطر کم تحرکی و نداشتن برنامه غذایى صحیح به وجود می آید.
حتما برای شما این سوال پیش می آید که چرا در گذشته وضع به این شکل نبوده است و مردم سالم تر و شاداب تر بودند.در گذشته به خاطر سادگی سیستم های غذایی و فعالیت بدنی، بیماری هایی مثل دیابت، فشارخون و کلسترول شایع نبود و غذا بهصورت یک ضرورت برای رفع احتیاج بدن مصرف می شد؛ اما امروزه غذا تنها بهعنوان یک ضرورت خورده نمی شود بلکه بهصورت یک کالا و برای لذت بردن در اختیار ماست که همین زمینه ساز بیماری های زندگی مدرن است.
در گذشته مردم از غذا های محلی محدود به منطقه جغرافیایی خود استفاده می کردند؛ مثلا غذای اصلی مردم شمال ایران برنج و ماهی بود و بیشتر مردم به کشاورزی مشغول بودند که به نوبه خود ورزش محسوب می شد و به این صورت خبری از بیماری های زندگی مدرن مثل چاقی نبود یا کمتر بود.
اما امروزه غذا هایی مثل همبرگر، پیتزا، چیپس و انواع بیشمار دیگری از غذا ها نیز به چرخه غذایی آن ها اضافه شده است که بهصورت بی رویه مصرف می شود مشکل جدی تر این است که مردم به دلیل زندگی شهر نشینی مثل گذشته فعالیت بدنی نیز ندارند و در معرض شدید بیماری های زندگی مدرن قرار دارند.
این روند تغییر چرخه غذایی فقط مختص ایران نیست و آن را در همه جا می توانیم ببینیم.برای مثال ما در ونکوور بهراحتی می توانیم از میلیون ها غذای متفاوت که در فروشگاه ها فروخته می شود استفاده کنیم نه صرفا به این دلیل که بدن ما به آن ها نیاز دارد، بلکه فقط برای لذت بردن از مزه و تنوع آن ها.
شیوع بیماری های زندگی مدرن مانند دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی مهمترین نتیجهی مصرف نا آگاهانه و بی رویه غذا های غیر ضروری به همراه کمبود تحرک و ورزش است.
مضرات چاقی به عنوان بخشی از بیماری های زندگی مدرن
در مورد مضرات چاقی هر چقدر صحبت کنیم تمامی ندارد. در واقع اضافه وزن در بروز بسیارى از بیماری های زندگی مدرن ازجمله دیابت، فشارخون بالا، كلسترول و ترى گلیسیرید بالا، بیماری های قلب و عروق، بیماری های تنفسى و بیماری های فرسایشى مفاصل مثل آرتروز زانو کمر درد ارتباط مستقیم و اساسی دارد.
این آمار ناراحتکننده است ولی باید بدانیم هشتاد درصد افرادى كه به بیمارى قند یا دیابت غیر وابسته به انسولین مبتلا می شوند چاق هستند. بروز انواعى از سرطان ها نیز در هر دو جنس ارتباط مستقیمى با چاقى دارد.
بهعنوان مثال در مردان با وزن بالا امكان ابتلا به سرطان پروستات و دستگاه گوارش و در خانم های مبتلا به اضافه وزن، سرطان سینه و رحم بیشتر دیده می شود. افسردگی و انزوای اجتماعی به خاطر از دست رفتن اعتماد به نفس هم یکی از مشهود ترین نتایج اضافه وزن مخصوصا در خانم ها عنوان شده است.
خوشبختانه، كاهش وزن می تواند در برطرف شدن تمام مشکلات بالا نقش به سزا و کلیدی داشته باشد.كاهش حتى ۵ درصدی از وزن نقش به سزایى در كاهش قند خون، كلسترول و ترى گلیسیرید و بیماری های زندگی مدرن دارد.