در وبلاگ من برای کودکان و مادرهای عزیز رسپی های مقوی و خوبی تهیه دیده شده که می تونید ازشون استفاده کنید و یک تجربه فوق العاده با نوزادتون داشته باشید.

 

تغذیه مادر شیرده

تغذیه مادران شیرده بسیار مهمه. چون که اگه بدن مادر از منابع کافی برخوردار نباشه ذخایر بدن او برای شیردهی مورد استفاده قرار می گیره و قوای بدنیش به تدریج تحلیل می ره. این مسئله کیفیت رشد کودک رو هم تحت تاثیر قرار میده. پس ضروریه که مادر به کیفیت غذاهای مصرفی خود در دوران شیردهی توجه کنه تا سلامت خودش و کودکش رو حفظ کنه.

از اونجایی که جنین در دوران بـارداری، بخش عمده ای از ذخایر غذایی بدن مادر رو مصرف می کنه، اگه مادر در دوران شیردهی تغذیه مناسب نداشته باشه، قوای بدنی خودش رو به مرور از دست میده و دچار پوکی استخوان و ریزش مو میشه.

زایمان های مکرر، تحلیل قوای بدنی رو افزایش میدن. باید توجه داشت که زیاد غذا خوردن تاثیر زیادی بر افزایش شیر مادر و قوای بدنی او نداره و فقط باعث افزایش وزن میشه. اون چیزی که در این دوران اهمیت داره کیفیت تغذیه مادره.

 

فواید شیر مادر برای کودک

  • شیر مادر تمام مواد غذایی مورد نیاز کودک رو داره.
  • شیر مادر همیشه استریل هست.
  • چندین نوع عامل ضد میکروب در شیر مادر وجود داره که باعث پیشگیری از بیماری های مختلف مثل عفونت ادراری و عفونت تنفسی و برطرف کننده اسهال نوزاد میشه. به همین دلیل کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنن نسبت به کودکان دیگه از سلامت بیش تری برخوردار هستن.
  • شیر مادر حساسیت کم تری در کودک ایجاد می کنه.
  • فک و دندان های کودک در اثر مکیدن سینه مادر قوی تر می شن.
    نزدیکی مادر و کودک در زمان شیر دهی باعث افزایش دلبستگی در کودکان میشه.

 

اصول تغذیه کودکان

اصول تغذیه کودکان در همه سنین باید مراعات بشه به‌ خصوص در سال‌ های اول. در سال اول زندگی، اصلی‌ ترین غذای کودک شما شیر مادر یا شیر خشکه. فرزند شما در 12 ماه اول، بخش اصلی کالری مورد نیازش رو با خوردن شیر مادر یا شیر خشک تأمین می‌کنه.

طبق اصول تغذیه کودکان، کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنن که در چهار ماه ابتدایی، حتی آب هم نباید به تغذیه روزانه‌ کودک اضافه کرد و در فاصله چهار تا شش ماهگی هم تنها با توصیه پزشک، ترکیبات ساده‌ای مثل لعاب برنج رو به شیری که در طول روز مصرف می‌کنه اضافه کنید.

بعد از شش ماهگی، آرام‌ آرام طعم‌ های متفاوت رو می‌چشه و این اضافه کردن مرحله‌ به‌ مرحله ی مواد غذایی به رژیم غذایی در طول چند ماه، زمینه رو برای آشنا شدن او با طعم‌ ها فراهم میکنه. در این مرحله، اصول تغذیه کودکان رو مراعات کرده، عجله رو کنار بذارید و به بدن فرزندتون فرصت واکنش نشان دادن به مواد غذایی تازه رو بدید.

از شش ماهگی تا یک سالگی فرزندتون برای مصرف غذا کمکی آماده میشه. اطمینان حاصل کنید که اصول تغذیه کودک رو رعایت کردید و بعد این مرحله رو شروع کنید.

در این وبلاگ هر مسئله ای که خیلی تخصصی و پزشکی نباشه و برای سلامتی مادر یا کودک تهدید کننده نباشه، به اشتراک گذاشته میشه. سعی دارم تجربه های خودم در این زمینه رو با شما به اشتراک بذارم و بهترین رسپی ها رو برای شما آماده کنم.