نقش قارچ در تغذیه سالم و سبک زندگی سالم چیست؟ در این بلاگ با هم بررسی می کنیم که نقش قارچ چقدر می تواند ما را به داشتن یک تغذیه سالم و در نهایت سبک زندگی سالم نزدیک کند. قبل از هر چیز باید بدانیم که قارچ در گروه غذایی سبزیجات و صیفی جات بوته ای و گلخانه ای قرار دارد. قارچ، صیفی جاتی غنی از مواد مغذی مثل ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. میتواند به بهبود سلامت کمک کند و مصرف منظم آن میتواند در بهبود عملکرد ورزشی و افزایش توان بدن مؤثر باشد. در این بلاگ سعی دارم دربارهی نقش قارچ در تغذیه سالم با شما صحبت کنم. در ادامه با من همراه باشید:
خواص قارچ
قارچها منبعی از مواد مغذی متنوع هستند و دارای خواص متعددی برای سلامتی انسان است. از مهمترین آنها عبارتند از:
- منبع پروتئین: قارچ دارای مقدار قابل زیادی پروتئین است که به ساخت و نگهداری بافتهای بدن، افزایش عملکرد عضلات و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
- ویتامین: Dقارچها ویتامین D که برای استخوانها، سیستم ایمنی و سیستم عصبی ضروری است را، تامین میکند.
- مواد معدنی: قارچ دارای مواد معدنی مانند سلنیوم، پتاسیم، آهن و مس است که برای سلامت قلب، عملکرد مغز، سیستم عصبی و تنظیم فشار خون ضروریاند.
- ویتامینهای گروه : Bقارچ دارای ویتامینهای گروه B مانند ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و ویتامین B3 (نیاسین) است که در فرآیندهای متابولیسم و انتقال انرژی مهم هستند.
- فیبر غذایی: قارچ دارای مقدار مناسبی فیبر غذایی است که گوارش را تنظیم میکند، همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد و قند خون را تنظیم میکند.
- آنتیاکسیدانها: قارچ دارای آنتیاکسیدانهای مانند سلنیوم، ویتامین C و ویتامین E است که با آسیبهای اکسیداتیو در بدن مقابله میکنند.
- کلسترول کم: قارچ دارای مقدار کمی کلسترول است بنابراین سلامت قلب و عروق را حفظ میکند.
- قارچهای دارویی: برخی از قارچها دارای خواص دارویی هستند و در تسکین برخی از مشکلات بهداشتی مانند التهابهای مفصلی و سیستم ایمنی بدن نقش دارند.
- منبع آنتیبیوتیکهای طبیعی: برخی از قارچها دارای خواص ضدباکتریایی و ضد میکروبی هستند و از عفونتها پیشگیری میکنند.
نقش قارچ در داشتن سبک زندگی سالم
قارچ یک ماده غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی و آلی و همچنین آنتیاکسیدانهای ضروری بدن است. و نقش مهمی در داشتن سبک زندگی سالم دارد. قارچ یک منبع پروتئینی گیاهی است که سرشار از ویتامین D است، مواد مغذی که در قارچ وجود دارد، سیستم ایمنی را تقویت میکند، کلسترول را کاهش میدهد و همچنین کلسترول خون را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. با توجه به این نقشها، اضافه کردن قارچ به رژیم غذایی میتواند به تنوع غذایی، حفظ سلامتی و داشتن سبک زندگی سالم کمک کند. بهتر است از قارچها به میزان متعادل مصرف کنید و از انواع مختلف قارچها استفاده کنید.
نقش قارچ در کاهش وزن
استفاده از قارچ در برنامه غذایی در کنار تمریم منظم میتواند، به تناسب اندام کمک کند. دلایل زیر توضیح میدهد که چگونه قارچ میتواند به کاهش وزن کمک کند:
- کم کالری: قارچ کم کالری است. با اضافه کردن قارچ به وعدههای غذایی، میزان مصرف کالری را کاهش مییابد.
- فیبر غذایی: قارچ دارای مقدار مناسبی فیبر غذایی است، بنابراین احساس سیری میکنید و از پرخوری چلوگیری میکند.
- تامین ویتامینها و مواد معدنی: قارچها ویتامینهای مهمی مانند ویتامین D، ویتامین B12، ویتامین B6 و مواد معدنی مانند سلنیوم را تأمین میکنند که برای حفظ سلامتی و کنترل وزن ضروری هستند.
- کاهش مصرف غذا: اضافه کردن قارچ به وعدههای غذایی باعث میشود که حجم وعدههای غذایی را افزایش داده و احساس سیری بیشتری داشته باشید، در نتیجه میزان مصرف غذا کاهش پیدا میکند.
نقش قارچ در سلامتی پوست
قارچ با دارا بودن ترکیبات مغذی و ویتامینهای مختلف، نقش مهمی در حفظ و سلامت پوست دارد. در ادامه به برخی از نقشهای قارچ بر روی سلامتی پوست اشاره میکنیم:
- ویتامین: Dقارچ منبع طبیعی ویتامین D است که برای سلامت پوست ضروری است. ویتامین D علائم پیری پوست را کاهش میدهد.
- آنتیاکسیدانها: قارچها دارای مواد آنتیاکسیدانی مانند سلنیوم و ویتامین C هستند. این مواد از پوست در مقابل آسیبهای اکسیداتیو و پیری زودرس محافظت میکنند.
- ویتامینهای گروه B: ویتامینهای گروه B که در قارچها وجود دارد، سلامت پوست را تقویت، و بافتهای پوست را ترمیم میکند.
- تنظیم التهابها: ترکیبات معدنی و ویتامینی که در قارچها وجود دارند، التهابهای پوست را کاهش میدهد و از بروز مشکلات پوستی جلوگیری میکند.
- حفظ رطوبت پوست: قارچها از ترکیباتی تشکیل شدهاند که رطوبت پوست را حفظ میکنند و پوست را نرم و لطیف نگه میدارند.
- تسهیل فرآیند ترمیم: مواد مغذی که در قارچها وجود دارد، بافتهای پوست را ترمیم میکند و بهبود زخمها و خراشهای پوستی را سرعت میدهد.
- کاهش علائم پیری: مصرف ویتامینها و آنتیاکسیدانهای که در قارچها وجود دارد، علائم پیری پوست مانند چین و چروکها را کاهش میدهند.
- تاثیر در بهبود بیماریهای پوستی: برخی از ترکیبات قارچها در بهبود برخی از بیماریهای پوستی مانند جوشها، خارش و التهابهای پوستی مؤثر هستند.
نقش قارچ در تغذیه ورزشکاران
ورزشکاران میتوانند از قارچ به عنوان یک منبع غذایی متنوع و مغذی، برای بهبود عملکردشان در تمرین از قارچ در رژیم غذاییشان استفاده کنند. مهمترین تاثیرات قارچ در تغذیه ورزشکاران عبارتند:
- تأمین انرژی: قارچها دارای کربوهیدرات هستند که به عنوان منبع انرژی برای ورزشکاران عمل میکنند. اضافه کردن قارچ به رژیم غذایی انرژی لازم برای فعالیتهای ورزشی را تأمین میکند.
- پروتئین: قارچها دارای پروتئین نیز هستند که عضلات را تقویت کرده و بافتهای آسیب دیده پس از تمرینات ورزشی را بازسازی میکند.
- مواد معدنی: قارچ دارای مواد معدنی مانند پتاسیم، سلنیوم و مس است که در تنظیم تعادل الکترولیتی، حفظ سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی ورزشکاران مؤثر است.
- ویتامینها: ویتامینهای مختلف مانند ویتامینهای گروه B و ویتامین D که در قارچهاوجود دارند ، در بهبود عملکرد عضلات، تقویت استخوانها و تنظیم سطح انرژی ورزشکاران دخیل هستند.
- آنتیاکسیدانها: مواد آنتیاکسیدانی که در قارچها وجود دارد، از پوست در مقابل آسیبهای اکسیداتیو محافظت میکند و همچنین از آسیبهای ناشی از تمرینات شدید جلوگیری میکند.
- تنوع غذایی: اضافه کردن قارچ به رژیم غذایی ورزشکاران، به تنوع غذایی و بهتر شدن طعم وعدههای غذایی کمک میکند و از خستگی از رژیم غذایی جلوگیری میکند.
نکاتی برای خرید قارچ تازه
برای خرید قارچ تازه، پیشنهاد میکنم به نکات زیر توجه کنید:
- انتخاب قارچهای تازه: در زمان خرید، قارچها باید پوست آنها صاف، بدون ضایعات و پوسیدگیهای قابل توجه باشند. از خرید قارچهایی که پوستشان شروع به پوسیدگی کردهخودداری کنید.
- بوی مطبوع: قارچهای تازه باید بوی مطبوع و معمولی داشته باشند. قارچهایی که بوی غیرعادی یا نامطبوع دارند را نخرید.
- پوست خشک و سفید: قارچهای تازه باید پوست خشک و سفید داشته باشند. قارچهایی که پوستشان خیس یا لکه دار است، نشانهای از پوسیدگی زودرس است.
- شکل و اندازه مناسب: به اندازه و شکل قارچها هم توجه کنید. قارچهایی که خیلی کوچکند تازهتر هستند.
- توجه به نوع قارچ: نوع قارچی که قصد خرید دارید را بشناسید. انواع مختلفی از قارچها وجود دارند، از قبیل قارچهای دکمهای، صدفی، شیتاکه، پلوروتوس و…
روش صحیح شستن قارچ
شستن قارچ از جمله مراحل مهم در آمادهسازی این محصول تازه و مغذی است. برای شستشوی قارچها، ابتدا آنها را با آب سرد شسته و سپس به دقت با دست یا برس، پوستشان را تمیز کنید. بعد از شستشو، قارچها را با دستمال نرم و تمیز خشک کنید. بعد از این مراقبتها، قارچها کاملا آماده مصرف هستند.
روش نگهداری قارچ قبل از شستشو در یخچال
برای تازه نگهداشتن قارچها بهتر است آنها را قبل از شستشو در یخچال قرار دهید. برای این کار میتوانید مراحل زیر را انجام دهید:
- بستهبندی مناسب: قبل از قرار دادن قارچها در یخچال، اطمینان حاصل کنید که آنها به طور مناسب بستهبندی شدهاند. اگر قارچها در بستهبندی اصلی خود فروخته میشوند، بستهبندی را باز نکنید تا قارچها تازگی خود را از دست ندهند.
- استفاده از کیسه یا جعبه محکم: اگر قارچها بدون بستهبندی خاصی هستند، میتوانید از کیسه یا ظروف پلاستیکی یا شیشهای استفاده کنید که قارچها در آن جا نگهداری شوند. از بستهبندی محکم و مناسب استفاده کنید تا از پوسیدگی قارچها جلوگیری شود.
- قرار دادن در بخش مخصوص سبزیجات: قارچها را در بخش مخصوص سبزیجات یخچال قرار دهید. این بخش معمولاً در قسمت پایین یخچال قرار دارد و برای نگهداری سبزیجات و مواد خوراکی تازه استفاده میشود.
- جدا نگهداشتن از مواد غذایی دیگر: قارچها را از مواد غذایی دیگر که بوی قوی دارند (مثل پیاز یا سیر) جدا نگهدارید تا بوی آنها را به خود جذب نکند.
- مصرف به موقع: قارچها را به مدت طولانی در یخچال نگه ندارید. بهتر است در مدت زمان کوتاهتری از آنها استفاده کنید تا از تازگی و کیفیتشان لذت ببرید.
روش نگهداری قارچ بعد از شستشو در یخچال
برای نگهداری قارچ بعد از شستشو در یخچال، میتوانید این مراحل را دنبال کنید:
- خشک کردن آنها: بعد از شستشو، از دستمال نرم و تمیز استفاده کنید تا آب اضافی را از روی قارچها خشک کنید.
- بستهبندی مناسب: قارچها را در بستهبندی مناسب قرار دهید. میتوانید از کیسههای نایلونی یا ظروف پلاستیکی یا شیشهای بستهبندی شده استفاده کنید.
- برچسبگذاری تاریخ: قارچها را با تاریخ شستشو و بستهبندی آنها برچسبگذاری کنید. این کار به شما کمک میکند که مطمئن شوید قارچها را به مدت طولانیتری نگهداری نکنید.
با این روشها، میتوانید قارچهای تازه را پس از شستشو،به طور صحیح در یخچال نگهداری کرده و از آنها برای مصرف آینده استفاده کنید.
آیا میتوان قارچ خرد شده را به مدت طولانی نگهداری کرد؟
نگهداری قارچهای خرد شده به مدت طولانی که تا حد معقولی باشد، به شرایط نگهداری و تعداد روزهای مورد نظر بستگی دارد. توجه داشته باشید که قارچهای خرد شده به علت حساسیت به تغییرات دما و رطوبت، به سرعت خراب میشوند. بهتر است همیشه به تازگی و کیفیت قارچها اهمیت دهید و در مدت زمان معقولی از آنها استفاده کنید.
همچنین میتوانید قارچهای شسته شده را در فریزر نگهداری کنید تا مدت زمان بیشتری از آنها استفاده کنید. اما باید توجه داشته باشید که قارچها پس از انجماد، ساختار و طعم آنها تغییر میکند. به طور کلی، قارچها تا ۶ ماه در فریزر میتوانند کیفیت خود را حفظ کنند.
تغذیه سالم برای داشتن سبک زندگی سالم
در این بلاگ به این دلیل درباره نقش قارچ در تغذیه سالم با شما صحبت کردم چون همه ما می دانیم که برای داشتن سبک زندگی سالم لازم است تغذیه ای سالم داشته باشیم. من فریبا رجبی متخصص تغذیه و آشپز بین المللی کانادا هستم و دوست دارم در کنار رسپی های بین المللی که در این وبسایت با شما به اشتراک می گذارم کنار شما باشم تا سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید.
رسپی های بین المللی وبسایت با قارچ
من در این وبسایت در تلاشم نکات مفیدی که برای داشتن سبک زندگی سالم به آن ها نیاز دارید در قالب بلاگ هایی از این دست برای شما منتشر کنم. پیشنهاد می کنم روی تغذیه سالم کلیک کنید و آن را کامل مطالعه کنید چرا که در انتخاب تغذیه سالم به شما کمک می کند. همچنین رسپی های زیر که با قارچ تهیه شده اند می توانند به شما کمک کنند که از این صیفی جات خوشمزه در انواع غذاها و خوراکی ها استفاده کنید: