برای اینکه رابطه سالم رو از رابطه ناسالم تشخیص بدیم باید به قلبمون رجوع کنیم. سقراط میگه: هیچکس از قلب شما به شما نزدیکتر و راستگوتر نیست!
در این بلاگ چه خبره؟
سلام دوستان! من فریبا رجبی هستم. به یک بلاگ دیگه از سری بلاگهای سبک زندگی سالم خوش اومدید. در این بلاگ میخوام شما رو دعوت کنم به اینکه کمی درباره ارتباطات ناسالم با هم صحبت کنیم و ببینیم چطور میتونیم رابطههای ناسالم رو تشخیص بدیم و با چه راهکارهایی میتونیم خودمون رو از این رابطهها بیرون بکشیم. پس با من همراه باشید.
همین حالا هم میدونیم
همه ما میدونیم باید از چه چیزهایی دوری کنیم چه چیزهایی رو دوست داریم و چه چیزهایی اصلاً تحت هیچ شرایطی برای ما خوب نیست و دوسشون نداریم.
اما به حکم جامعه، عرف، شرع و خیلی از مسائل و قوانین دیگه با خودمون میجنگیم تا به اصطلاح برای بقا در جامعه خودمون رو پرورش بدیم.
سقراط میگه هیچکس از قلب شما به شما نزدیکتر و راستگوتر نیست. بنابراین از کسانی که قلب پاک شما اونها رو نمیپذیره دوری کنید.
همه ما ارتباطات ناسالم داریم
خیلی از ما ارتباطات ناسالمی داریم یعنی افرادی رو در زندگیمون راه میدیم که نباید! قلب ما بهمون هشدار میده که باید از این آدما دوری کنیم اما نمیتونیم به حرف قلبمون گوش بدیم و همیشه دلایل متعددی برای اینکه ارتباطات مضرمون رو توجیه کنیم داریم.
گاهی افرادی که باید ازشون دوری کنیم افراد خیلی نزدیکی بهمون هستند. دوری از اونها یه جورایی برامون غیر ممکن به نظر میرسه. اما واقعیت اینه که باید بتونیم راهی رو پیدا کنیم تا در این بین زندگی برامون تبدیل به میدون جنگ نشه.
بله، میدون جنگ درونی!
توی جنگ درونی به خودمون نبازیم
ما خیلی وقتها هر روز در درونمون با خودمون و افکارمون در حال جنگ هستیم و خیلی وقتها در این جنگها به خودمون میبازیم. دقیقا وقتی که خودمون رو نادیده میگیریم!
آسیبهایی که در این جنگها به خودمون میزنیم بسیار زیادند و به نظر میرسه خلاص شدن از این شرایط سخت و دشوار باشه.
اما اگه حتی یک بار هم این قاعده رو شکسته باشید، خوب میدونید که غیر ممکن نیست.
اولین بارها همیشه سخت و طاقت فرساست
اولین باری که تصمیم بگیرید که دیگه خودتون رو نادیده نگیرین، فکر میکنید ممکنه همه اطرافیان شما رو طرد کنند و دیگه دوستتون نداشته باشند.
همیشه اولین بارها سخت و طاقت فرساست ولی از وقتی که یاد می گیرید در جنگ با خودتون به نفع خودتون رأی بدید و از منافعتون کوتاه نیاین. دیگه خودتون رو نادیده نگیرید و از اینکه دیگران ممکنه از دستتون ناراحت بشن نترسید.
متوجه میشید اطرافیانتون ناراحت میشن، در مقابل پذیرش شخصیت جدیدتون مقاومت هم میکنند. اما کسانی که شما براشون مهم هستید کم کم شخصیت جدیدتون رو میپذیرند و ارتباطشون رو با شما به نوع دیگهای تنظیم میکنند.
برای ارتباطاتتون حد و مرز تعیین کنید
وقتی تصمیم بگیرید حد و مرزهایی برای ارتباطاتتون تعیین کنید و از این حد و مرزها کوتاه نیاین، اولش همه علیه شما اظهار نظر میکنند و چون دیگه حاضر نیستید انتظارات اونها رو برآورده کنید ناراحت و دلخور میشن.
خبر خوب اینه که:
ترک کردن این کار برای خودتون هم مثل کسی که به چیزی اعتیاد داره سخته. اما خبر خوب اینه که بعد از مدتی همه چیز عادی میشه. اطرافیانتون میپذیرند که شما دیگه اون آدم قبلی نیستید و کم کم شخصیت قبلیتون رو فراموش میکنن و شخصیت جدیدتون رو به رسمیت میپذیرند.
کسانی که از دایره ارتباطاتتون حذف میشن
کسانی هم هستند که شخصیت شما جدید رو نمیپذیرند و به ناچار از دایره اطرافیانتون حذف میشن. دقیقاً مثل جملهای که سقراط میگه. افرادی که نمیتونند خود حقیقی شما رو ببینند و با خود حقیقی شما ارتباط برقرار کنند شما وظیفه دارید که اونها رو از زندگیتون حذف کنید.
قطع ارتباطاتی که دوستشون دارید و بهشون احساس علاقه میکنید سخت و ناراحت کننده است. به خصوص اگه در اون ارتباط تجربههای شیرین زیادی رو پشت سر گذاشته باشید.
گذشته یک خاطره است
اما واقعیت اینه که گذشته یک خاطره است ولی امروز و آینده واقعیتی است که باید زندگیش کرد و اصلا کار عاقلانهای نیست که به دلیل داشتن خاطرههای خوب، امروز و آیندهمون رو فدا کنیم.
بسیاری از ازدواجهای عاشقانه که پر از خاطرات خوب و لذت بخش هستند به همین دلیل به جدایی ختم میشن. ازدواجهایی که نتونستن پویا باشند و تغییرات همدیگه رو بپذیرند.
آدمها در طول زمان تغییر میکنند
واقعیت اینه که آدمها در طول زمان تغییر میکنند و اولویتهاشون هم عوض میشه و کم کم تجربههای تازه دید اونها رو به زندگی عوض میکنه.
وقتی این اتفاق برای کسی بیفته فقط کسانی میتونن کنار اون آدم بمونن که اون رو به خاطر خودش دوست داشته باشند نه به خاطر شخصیتش.
مثلاً پدر و مادرها بچههاشون رو دوست دارن و هرگز اونها رو رها نمیکنند. بچهها در طول زمان هر چقدر که بزرگتر میشن شخصیتشون دچار تغییر میشه و تصمیمات جدیدی برای زندگیشون میگیرند. اما دوست داشتن پدر و مادرها تغییری نمیکنه چون اونها فرزندشون رو دوست دارن نه شخصیت بچهشون رو.
چرا باید از رابطه ناسالم دوری کنیم؟
حالا سوال اینجاست که چرا باید به قلبمون گوش بدیم و از رابطه ناسالم دوری کنیم.
ارتباطات ناسالم ارتباطی هستند که قلب ما گواهی میده که برامون مضره و باید تمومش کنیم یا باید براش حد و مرزهایی تعیین کنیم و یا تا حد امکان کمترشون کنیم. اینجور روابط ممکنه ارتباطات سمی باشند.
ارتباطات سمی چه ارتباطاتی هستند؟
ارتباطات سمی اون ارتباطاتی هستند که عمدی یا سهوی فرقی نداره مهم اینه که مدام باعث ناراحتی و حال بد ما میشن. اون افراد انرژی ما رو میگیرند و در بدترین حالت به شخصیت و اعتماد به نفس ما لطمه وارد میکنند.
پایانهای ضروری رو به رسمیت بشناسید
کتاب پایانهای ضروری یک مثال جالب داره. جایی در این کتاب نوشته شده بوتههای گل رز خیلی زیبا هستند مگه نه؟ ولی باغبانی که اون بوتهها رو هرس میکنه یه هدف روشن توی ذهنش داره میخواد که گیاهش جوانههای سالم و رنگهای زنده داشته باشه.
در واقع پیام این کتاب به ما اینه که اهداف زندگی خودمون رو بشناسیم و از پایان دادن چیزهای مختلف در زندگیمون نترسیم.
از خودمون بپرسیم چرا و با چه هدفی بوته گل رز زندگیمون رو هرس میکنیم یا به زبان دیگه هدف ما از پایان دادن به چیزهای مختلف چیه؟
ممکنه تو عمل هرس کردن رو انجام بدی تا انرژی لازم رو داشته باشی که هر روز بتونی شاد و راضی زندگی کنی!
چه زمانی میتونیم برای رابطه هامون حد و مرز تعیین کنیم؟
وقتی هدف روشنی در زندگی داشته باشی میتونی برای خودت حد و مرز تعیین کنی. اون وقت اگه توی مسیر زندگیت کسی یا چیزی خواست تو رو از مسیرت دور کنه یا انرژیت رو ازت بگیره بهش اجازه نمیدی و هر چقدرم که سخت باشه مقاومت میکنی. نمیترسی و انجامش میدی چون هدفت خیلی برات مهمتره.
و اگه میخوای واقعاً بدونی که چرا باید به حرف قلبت گوش کنی و با خود واقعیت نجنگی باید به سراغ کتاب بدن هرگز دروغ نمیگوید بری. در رابطه با این کتاب یک اپیزود کامل ساختیم توی یوتیوب که بهتون توصیه میکنم حتماً اون ویدیو رو ببینید.
این کتاب درباره روابط ما با پدر و مادرمون و جنگ درونی که ممکنه باهاشون داشته باشیم نوشته شده و بهمون آموزش میده که چطور از این جنگ درونی عبور کنیم.
حرف آخر
اما قبل از اینکه این بلاگ رو ببندیم باید بهتون بگم ماجرای این سری از بلاگها از چه قراره. من حداقل یک دهه از عمرم رو خیلی جدی و حرفهای صرف مطالعه تخصصی در زمینه تغذیه و سلامت خانواده کردم که این شامل سالها تحصیل در دانشگاههای کاناداست. این همه سال تحصیل آکادمیک در واقع برای این بود که این دغدغه همیشه با من بود که چطور میتونم به خانوادهها کمک کنم زندگی از هر جهت سالم و شادی رو برای خودشون بسازن.
بلأخره شد
بلأخره تونستم این رویای همیشگیم رو محقق کنم و به همراه تیمم این سری از بلاگها رو با کلی تحقیق و مطالعه از مطالب به روز دنیا جمع آوری کردیم و نسخه ویدیویی بلاگها رو هم توی یوتیوب منتشر کردیم که ویدیوی یوتیوبم رو هم همین پایین میتونید ببینید و کانال رو سابسکرایب کنید.
منتظر خبرای خوب باشید
قراره خیلی زود کلی خدمات توی وبسایت و کانال داشته باشیم کارهای جذابی که مطمئنم خیلی میتونن بهتون کمک کنن تا زندگی بهتر و خوشمزهتری برای خودتون و خانوادهتون بسازید. زندگی که پر از ارزشهای واقعی و اصیله و میتونه همه ما رو شفا بده!
بلاگهای زیر هم میتونن راهنمای خوبی براتون باشن برای اینکه بتونید یک زندگی آرامش بخش رو شروع کنید:
۳ تکنیک ساده برای تضمین سلامت روان و زندگی آرام
۵ کار ساده برای داشتن یک زندگی آرام