نان ایتالیایی فوکاچیا

نان ایتالیایی فوکاچیا

معرفی وبسایت:

سلام دوستان خوشحالم که برای جواب سوالتون وبسایت آشپزی و سبک زندگی من رو انتخاب کردید. من اینجام تا رسپی های خوشمزه ای که توی دنیا بسیار محبوب هستن رو بهتون آموزش بدم تا شما هم بتونید لحظه های خوشمزه ای رو که من در کنار خونواده ام تجربه می کنم بچشید و لذت ببرید.

فهرست محتوا:

بیایید در این بلاگ پف‌دارترین، نرم‌ترین و فوق‌العاده ترین نان ایتالیایی فوکاچیا با حبابهای بزرگ رو درست کنیم. این نان طعم فوق العاده‌ای داره و اگر بخواهید مهمان‌های عصرانه را با راحتی تمام سورپرایز کنید، این نان را بپزید و با پنیر و خیار و گوجه سرو کنید! فقط همین! بعد بشینید و از به‌به و چه‌چه میهمانها لذت ببرید و لبخند بزنید.

 

برای شما که زیاد اهل آشپزی نیستید

اگر حوصله آشپزی ندارید و اهل وقت گذاشتن نیستید، باز من پخت این نون رو بهتون توصیه میکنم. چون فوق العاده راحته و زمانی از شما نمیگیره. قول میدهم که اگر یک بار امتحانش کردید دیگه ولش نمیکنید. این نان به چند قلم مواد اولیه ساده بیشتر نیاز نداره و واقعا تعجب میکنید که چطور نان به این خوشمزگی اینقدر راحت درست میشه.

قبل از اینکه بریم سراغ اصل مطلب بیایید یکم درباره این نان ایتالیایی خوشمزه بهتون اطلاعات بدم که وقتی برای مهمونای نازنینتون سرو می‌کنید اون‌ها رو با این نون بیشتر آشنا کنید:

 

معرفی نان ایتالیایی فوکاچیا

نان ایتالیایی فوکاچیا به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شه، معمولاً این نان را همراه با خوراکی‌های دیگری مثل روغن زیتون، سیر، رزماری و گاهی ماست یا روغن بالزامیک تزئین می‌کنند. این سبک از سرو نان ایتالیایی فوکاچیا یک شروع خوشمزه برای وعدهٔ غذایی به حساب می‌آید. این نان گاهی همراه با سوپ یا سالاد‌هایی مثل سالاد سزار سرو می‌شه.

 

نان ایتالیایی فوکاچیا چه طعمی دارد؟

این نان معمولاً طعم نمکی و ملسی داره که به دلیل نمک و روغن زیتونی است که در اون وجود داره. همچنین، علاوه بر طعم نمکی خوشمزه، بعضی از فوکاچیایی‌ها ممکنه افزودنی‌های دیگری مثل رزماری، سیر و… را به اون اضافه کنند که این نان ایتالیایی فوکاچیا را خوش طعم‌تر و ویژه‌ می‌کنه.

 

این نان اصالتا متعلق به کدام کشور است؟

نان ایتالیایی فوکاچیا یکی از محبوب‌ترین نان‌های ایتالیایی هست. این نان اصالتاً از منطقهٔ توسکانی ایتالیا می‌آید. توسکانی یکی از مناطقی است که تاریخچه غذایی بسیار غنی داره. این منطقه هم مواد اولیه محلی و هم فرهنگ آشپزی خاصی داره برای همین این نون خوشمزه و متفاوت از این منطقه میاد. این نان امروزه به عنوان یک نماد از آشپزی سنتی ایتالیایی و به ویژه توسکانی شناخته میشه.

خب حالا نظرتون چیه بریم سراغ اصل مطلب و با هم دیگه این نان ایتالیایی فوکاچیایی رو درست کنیم؟ با من همراه باشید:

 

مواد اولیه نان ایتالیایی فوکاچیا

  • حدود ۲ لیوان آرد
  • ۱ لیوان آب
  • ۱ قاشق چایخوری خمیر مایه
  • ۱ فنجان روغن زیتون
  • نمک به میزان لازم

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

طرز تهیه نان ایتالیایی فوکاچیا

مرحله اول

در یک کاسه بزرگ آب مخمر و یک لیوان آرد رو اضافه میکنیم. بعد آن را برای مدت ۱۰ دقیقه استراحت می‌دهیم. این روش باعث می‌شود که خمیر مایه اکتیو بشه و در سطح آن حباب‌کوچکی به حالت پف‌دار درست بشه.

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

مرحله دوم

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، نمک و مابقی آرد و روغن زیتون را اضافه می‌کنیم. آرد رو خیلی کم کم و با احتیاط اضافه می‌کنیم چون این نوع خمیر بسیار خمیر چسبنده و نسبتا شلی است. بعد روی خمیر را به مدت نیم ساعت می‌پوشانیم تا حجم آن دوبرابر شود.

مرحله سوم

این خمیر خیس است و به هیچ عنوان نمی‌توان آن را با دست ورز داد. به همین دلیل به جای ورز دادن، از روش کشیدن و تا زدن استفاده می‌کنیم. بعد از نیم ساعت دستانمون را خیس می‌کنیم و هر بار یک گوشه خمیر را می‌گیریم بلند می‌کنیم، میکشیم و روی خود خمیر پهن می‌کنیم. بعد کاسه را ۹۰ درجه می‌چرخانیم و دوباره این کار را تکرار می‌کنیم. هر دور کشیدن و پهن کردن چهار بار است.

مرحله چهارم

دوباره روی خمیر را می‌پوشانیم و بعد از نیم ساعت همین روش را انجام می‌دهیم و بعد از نیم ساعت دیگر برای سومین بار ۴ بار خمیر را کش می‌دهیم و روی خودش می‌اندازیم. برای این کار یک طرف خمیر را بلند می‌کنیم می‌کشیم و آن را تا می‌کنیم و در سطح خمیر پهن می‌کنیم.

مرحله پنجم

همانطور که اشاره کردم هر نیم ساعت ۳ تا ۴ بار این کار را انجام می‌دهیم. در دفعات آخر متوجه می‌شوید که خمیر از حالت شلی و بی شکلی به یک خمیر خوش فرم اما بسیار نرم تغییر شکل میدهد. در این زمان خمیر حباب‌های کوچک و بزرگ تشکیل شده است که مختص نان فوکاچیا است. حالا خمیر را رویش را بپوشانید و در داخل یخچال بگذارید که این کار باعث می‌شود که طعم بهتری داشته باشد. اگر خواستید نان را در همان روز تهیه کنید، روی آن را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و برای مدت دو ساعت روی آشپزخانه استراحت دهید.

مرحله ششم

قبل از زمان پخت، فر را روشن می‌کنیم و روی دمای ۴۲۰ درجه گرم می‌کنیم. کف سینی را  سخاوتمندانه با روغن زیتون چرب می‌کنیم. بعد خمیر را به سینی منتقل می‌کنیم و روی آن را نیز کمی روغن زیتون می‌پاشیم.  البته می‌توانید کف سینی را کاغذ روغنی پهن کنید ولی باز باید آن را چرب کنید. کاغذ روغنی برای ظرف‌هایی که نچسب نیستند بسیار مناسب است.

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

مرحله هفتم

بعد از پهن کردن خمیر روی آن را پوشانده و برای یک ساعت استراحت میدهیم. حالا دوباره کمی روغن زیتون می زنیم و با انگشتان دست به آرامی در داخل خمیر فرو می‌بریم. این کار را خیلی آرام انجام می‌دهیم چون دوست نداریم که حباب‌های داخل خمیر از بین برود. در مرحله می‌توانید از ادویه‌های مورد علاقه مثل رزماری، گوجه فرنگی گیلاسی و یا پنیر فتا هم استفاده کنید. من این بار خمیرم را به شکل ساده درست کردم.

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

نان ایتالیایی فوکاچیا

 

مرحله هشتم

خمیر فوکاچیا را داخل فر داغ می‌گذاریم برای مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد و رنگ آن به شکل طلایی دربیاید.

مرحله نهم

وقتی که نان را از فر خارج کردیم اجازه می‌دهیم نان داخل قالب برای مدت ده دقیقه بماند تا کمی خنک شود. برای راحت تر جدا شدن از ظرف بهتر است روی آن را نیز بپوشانیم. در آخر آن را از داخل قالب در می‌آوریم و روی توری می‌گذاریم تا خنک شود.

مرحله دهم

بعد از حدود نیم ساعت می‌توانیم نان را ببریم و به شکل دلخواه سرو کنیم. نان ایتالیایی فوکاچیا را می‌توان برش‌های کوچک زد و سر میز آورد و یا می‌توان با آن خوشمزه‌ترین ساندویچ‌های ایتالیایی را درست کرد.

 

نان ایتالیایی فوکاچیا
نان ایتالیایی فوکاچیا

 

نکات تکمیلی

  • کیفیت روغن زیتون در کیفیت نان ما تاثیر مستقیم دارد. در تهیه این نان خوشمزه سعی کنید که از روغن زیتون‌هایی با کیفیت اعلا استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که کشیدن و پهن کردن خمیر در داخل کاسه انجام می‌شود و نیازی نیست که خمیر را از داخل کاسه روی سطح کار بگذارید.
  • با کشیدن و پهن کردن خمیر، گلوتن داخل آرد فعال می‌شود و رشته‌های گلوتن تشکیل می‌شوند و شبکه داخلی خمیر شکل می‌گیرد.

 

ارزش غذایی نان ایتالیایی فوکاچیا

آرد

انواع آرد، مخصوصاً آرد گندم کامل، حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین B، آهن، روی و فولات است که برای سلامتی عمومی بدن حیاتی هستند.

روغن زیتون

روغن زیتون شامل مقادیر معقولی از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که برای حفظ سلامتی استخوان‌ها، عضلات و سیستم عصبی مفید هستند.

 

طریقه نگهداری

برای نگهداری بهتر نان ایتالیایی فوکاچیا به طوری که طعم و بافت اون حفظ بشه، می‌تونید از روش‌های زیر استفاده کنید:

در دمای اتاق:

بهترین روش برای نگهداری فوکاچیا، قرار دادن اون در دمای اتاق هست. اگر اون رو در ظرف یا کیسه‌ مخصوص نگهداری نان قرار بدید و توجه کنید که حتما در محیط خشک و خنک قرار بگیره، می‌تونید طعم و بافت اون رو برای مدت طولانی‌تری حفظ کنید. معمولا بهترین مدت زمان نگهداری نان فوکاچیا در دمای اتاق حدود ۳ الی ۴ روز هست.

در یخچال:

اگه قصد دارد نان فوکاچیا رو برای مدت طولانی‌تری نگهدارید، می‌تونید اون رو داخل یخچال بگذارید. در این صورت، مهمه که نان را در یک کیسه‌ پلاستیکی یا ظرف دردار مناسب بگذارید تا به طور مستقیم با هوا و رطوبت در تماس نباشه. دقت کنید که قبل از مصرف، باید نان را به مدت کوتاهی در دمای اتاق بگذارید تا به دمای اتاق برسه و سپس مصرف کنید.

در این صورت این نان را می تونید حدود ۷ الی ۱۰ روز داخل یخچال نگهدارید.

فریزر:

برای نگهداری طولانی‌تر این نان فریزر میتونه گزینه مناسبی باشه. به این صورت که مطمئن بشید نان فوکاچیا کاملا خنک باشه بعد اون رو در یک کیسه‌ی مناسب و یا جعبه‌ی نگهداری مناسب بگذارید تا از یخ زدن و خراب شدن اون جلوگیری کنید. قبل از مصرف، می‌تونید اون رو به مدت کوتاهی در دمای اتاق بگذارید تا به دمای اتاق برسه و سپس مصرف کنید.

در این صورت می‌تونید این نان رو بین ۲ الی ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.

 

سوالات متداول

آیا باید از آرد گندم سفید یا آرد گندم کامل استفاده شود؟

برای تهیه فوکاچیا، می‌توانید از آرد گندم سفید یا آرد گندم کامل استفاده کنید. آرد گندم کامل معمولاً باعث افزایش مقدار فیبر و مواد مغذی دیگر در نان می‌شود.

آیا نکاتی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود تا نان فوکاچیا بهترین نتیجه را بدهد؟

اگه زمان استراحت بیشتری به این خمیر بدهید نان فوکاچیا بافت بهتری پیدا می‌کند و همچنین اگه از آرد کامل استفاده کنید مزایای غذایی بیشتری را برای فوکاچیا خواهید داشت.

 

سخن آخر

من به پختن نان علاقه خاصی دارم به همین دلیل همیشه سعی کردم طرز تهیه نان‌های اقصی نقاط دنیا رو یاد بگیرم و با آن‌ها حس و طعم خوشمزه سراسر جهان رو به خونه‌ام بیارم. از طرفی پختن نان یک تمرین ذهن آگاهی هم هست که به شدت میتونه در داشتن زندگی آرامش بخش بهمون کمک کنه. لینک بلاگی که در این رابطه نوشتم رو براتون میگذارم، امیدوارم شما هم بتونید از مزایای اون بهره مند بشید:

۶ اصل مهم سبک زندگی آرامش بخش

 

نان های بین المللی آشپزخانه فریبا رجبی

همونطور که در بالا گفتم من به پختن نان علاقه خاصی دارم. در این وبسایت سعی می‌کنم هر آنچه را که در آشپزخانه خودم میپزم و فکر می‌کنم میتونه برای شما هم جالب باشه عکاسی میکنم و طرز تهیه‌اش رو هم براتون می‌گذارم. در پایین لیست انواع نان‌هایی است که من در آشپزخونه‌ام پختم و براتون طرز تهیه‌اش رو گذاشتم. امیدوارم از پختن تک تک اون‌ها لذت ببرید.

نان پیتای یونانی

نان سیمیت ترکیه

نان لواش ترکیه

نان پیده ترکیه

نان سفید

نان همبرگر خانگی

نان تافتون خانگی

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز دهید!
مواد لازم برای تهیه نان ایتالیایی فوکاچیا
ارزش غذایی
سرو برای تعداد
کالری
کربوهیدرات
پروتئین
چربی
فیبر
در هر 100 گرم نان فوکاچیا
250 – 300 کالری
40 – 50 گرم
8 – 10 گرم
9 گرم
2 – 3 گرم

مواد اولیه نان ایتالیایی فوکاچیا

  • حدود 2 لیوان آرد
  • 1 لیوان آب
  • 1 قاشق چایخوری خمیر مایه
  • 1 فنجان روغن زیتون
  • نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه نان ایتالیایی فوکاچیا

مرحله اول

در یک کاسه بزرگ آب مخمر و یک لیوان آرد رو اضافه میکنیم. بعد آن را برای مدت ۱۰ دقیقه استراحت می‌دهیم. این روش باعث می‌شود که خمیر مایه اکتیو بشه و در سطح آن حباب‌کوچکی به حالت پف‌دار درست بشه.

مرحله دوم

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، نمک و مابقی آرد و روغن زیتون را اضافه می‌کنیم. آرد رو خیلی کم کم و با احتیاط اضافه می‌کنیم چون این نوع خمیر بسیار خمیر چسبنده و نسبتا شلی است. بعد روی خمیر را به مدت نیم ساعت می‌پوشانیم تا حجم آن دوبرابر شود.

مرحله سوم

این خمیر خیس است و به هیچ عنوان نمی‌توان آن را با دست ورز داد. به همین دلیل به جای ورز دادن، از روش کشیدن و تا زدن استفاده می‌کنیم. بعد از نیم ساعت دستانمون را خیس می‌کنیم و هر بار یک گوشه خمیر را می‌گیریم بلند می‌کنیم، میکشیم و روی خود خمیر پهن می‌کنیم. بعد کاسه را ۹۰ درجه می‌چرخانیم و دوباره این کار را تکرار می‌کنیم. هر دور کشیدن و پهن کردن چهار بار است.

مرحله چهارم

دوباره روی خمیر را می‌پوشانیم و بعد از نیم ساعت همین روش را انجام می‌دهیم و بعد از نیم ساعت دیگر برای سومین بار ۴ بار خمیر را کش می‌دهیم و روی خودش می‌اندازیم. برای این کار یک طرف خمیر را بلند می‌کنیم می‌کشیم و آن را تا می‌کنیم و در سطح خمیر پهن می‌کنیم.

مرحله پنجم

همانطور که اشاره کردم هر نیم ساعت ۳ تا ۴ بار این کار را انجام می‌دهیم. در دفعات آخر متوجه می‌شوید که خمیر از حالت شلی و بی شکلی به یک خمیر خوش فرم اما بسیار نرم تغییر شکل میدهد. در این زمان خمیر حباب‌های کوچک و بزرگ تشکیل شده است که مختص نان فوکاچیا است. حالا خمیر را رویش را بپوشانید و در داخل یخچال بگذارید که این کار باعث می‌شود که طعم بهتری داشته باشد. اگر خواستید نان را در همان روز تهیه کنید، روی آن را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و برای مدت دو ساعت روی آشپزخانه استراحت دهید.

مرحله ششم

قبل از زمان پخت، فر را روشن می‌کنیم و روی دمای ۴۲۰ درجه گرم می‌کنیم. کف سینی را  سخاوتمندانه با روغن زیتون چرب می‌کنیم. بعد خمیر را به سینی منتقل می‌کنیم و روی آن را نیز کمی روغن زیتون می‌پاشیم.  البته می‌توانید کف سینی را کاغذ روغنی پهن کنید ولی باز باید آن را چرب کنید. کاغذ روغنی برای ظرف‌هایی که نچسب نیستند بسیار مناسب است.

مرحله هفتم

بعد از پهن کردن خمیر روی آن را پوشانده و برای یک ساعت استراحت میدهیم. حالا دوباره کمی روغن زیتون می زنیم و با انگشتان دست به آرامی در داخل خمیر فرو می‌بریم. این کار را خیلی آرام انجام می‌دهیم چون دوست نداریم که حباب‌های داخل خمیر از بین برود. در مرحله می‌توانید از ادویه‌های مورد علاقه مثل رزماری، گوجه فرنگی گیلاسی و یا پنیر فتا هم استفاده کنید. من این بار خمیرم را به شکل ساده درست کردم.

مرحله هشتم

خمیر فوکاچیا را داخل فر داغ می‌گذاریم برای مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد و رنگ آن به شکل طلایی دربیاید.

مرحله نهم

وقتی که نان را از فر خارج کردیم اجازه می‌دهیم نان داخل قالب برای مدت ده دقیقه بماند تا کمی خنک شود. برای راحت تر جدا شدن از ظرف بهتر است روی آن را نیز بپوشانیم. در آخر آن را از داخل قالب در می‌آوریم و روی توری می‌گذاریم تا خنک شود.

مرحله دهم

بعد از حدود نیم ساعت می‌توانیم نان را ببریم و به شکل دلخواه سرو کنیم. نان ایتالیایی فوکاچیا را می‌توان برش‌های کوچک زد و سر میز آورد و یا می‌توان با آن خوشمزه‌ترین ساندویچ‌های ایتالیایی را درست کرد.

نکات تکمیلی

  • کیفیت روغن زیتون در کیفیت نان ما تاثیر مستقیم دارد. در تهیه این نان خوشمزه سعی کنید که از روغن زیتون‌هایی با کیفیت اعلا استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که کشیدن و پهن کردن خمیر در داخل کاسه انجام می‌شود و نیازی نیست که خمیر را از داخل کاسه روی سطح کار بگذارید.
  • با کشیدن و پهن کردن خمیر، گلوتن داخل آرد فعال می‌شود و رشته‌های گلوتن تشکیل می‌شوند و شبکه داخلی خمیر شکل می‌گیرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به این مطلب امتیاز دهید

فهرست محتوا:

امتیاز دهید!